torstai 5. tammikuuta 2012

Hiustuotteet top 3

Ajattelin tehdä ihka ensimmäiset postaukset lempituotteista joita ilman en osaisi enää olla. Aloitankin siis hiustuotteista. Mulla on tosiaan kummallinen menneisyys mun hiusten kanssa. Lapsena tukka oli vitivalkoinen, lasimainen, jäykkä ja piikkisuora. Tällä hetkellä hiukset ovat taas luonnonkiharat (joilla on täysin oma tahto) ja niskasta lähes "käkkärät" joita ei saa suoriksi sitten millään. Luovuin suoristusraudan käytöstä jo kauan sitten kun tajusin että saan ainoastaan hiukseni pilalle niitä käyttämällä. Olen kokeillut lukemattomia suoristusaineita sekä kikkoja mutta mikään ei suorista kummallista niskakiharaa. Niinpä olen hyväksynyt hiukset tällaisina kuin ne ovat. Mutta näistä en silti luovu:

1. Hiusöljyt




Käytän kahta erilaista öljyä: kampaamosta ostettua hieman kalliimpaa "Mythic oil" öljyä sekä halvempaa "arganoil" hiusöljyä. Tuotteiden laadussa ei varsinaisesti ole suurta eroa, joskin Mythic oil on reilusti juoksevampaa kuin Arganoil ja tekee ehkä hiuksista jonkinverran rasvaisemman oloiset. En ole siltikään onnistunut vielä kertaakaan saamaan "rasvaletti"-vaikutelmaa näillä tuotteilla. Koska itselläni on korppukuiva pitkä tukka, tuntuu siltä että hiukset imaisevat hetkessä kaiken öljyn itseensä. Molempia öljyjä ohjeistetaan käyttämään 1-2 pumppausta ja Mythic oilia riittääkin yksi pumppaus mutta Arganoilia käytän kahdesta kolmeen pumppausta.




Öljyjä voi käyttää märkään sekä kuivaan tukkaan. Itse laitankin heti pesuun jälkeen pyyhekuivaan tukkaan öljyä sekä myöhemmin kuivaan tukkaan sähköisyyttä poistamaan.
Mythic oil on kooltaan reilusti suurempi (125 ml) kuin Arganoil (50 ml) ja maksoi n. 20 € kampaamosta. Arganoil taas oli löytö Kickistä ja maksoi muistaakseni n. 10 €. Suurta hintaeroa näillä ei siis myöskään ole, kun ottaa huomioon pullojen koot.

Otin ennen ja jälkeen kuvat kuivista hiuksista öljyn laiton jälkeen ja kyseessä siis Mythic Oil:




Ennen
Jälkeen




















Näiden öljyjen avulla selvisin myös mun elämäni pahimmasta tukkakriisistä. Vietimme avopuolison synttäreitä 80-luvun teemalla ja tietenkin sain loistoidean laittaa hiuksiin foliorullat jotta saisin kunnon afrokiharat aikaan. No, kiharat kyllä sain ja korkojen kera! Vielä illalla heitin vitsiä siitä mitenköhän saisin hiukset aamulla selväksi, mutta vasta seuraaana päivänä tajusin että siitä oli vitsit kaukana! Olin onnistunut huovuttamaan hiukset ihan kamalaan takkuun! Siis sellaiseen takkuun mikä olis vaatinu takkujen leikkaamista pois. Parin paniikkikohtauksen ja itkujen jälkeen avopuoliso sai rauhotettua mut ja keksittiin laittaa tukkaan öljyä. Pikkuhiljaa takut alkoi siitä selviytyä (vaikka monta tuntia siihen menikin) ja vaikka hiuksia lähti irti ihan tolkuton määrä sain kuitenkin pelastettua mun hiukset. Tässä teille kuvaa hiuksista (vielä sillon kun oli kivaa..)





Hiuspuuteri:



Osiksen "dust it" hiuspuuteri pelastaa mun lättänät tukkapäivät. Hiuspuuteria käytetään hiusten tyveen tuomaan tuuheutta ja poistamaan rasvaisuutta/tuomaan mattapintaa. Itse en osaa sanoa tosta rasvaisuuden poistamisesta, sillä oma tukka ei juurikaan rasvoitu. Tuuheutta puuteri kyllä tuo ja sen kanssa pitääkin olla maltillinen ellei halua tönkköä hiuskypärää.
Käytän hiuspuuteria maltillisen tupeerauksen kanssa, jolloin hiuksiin saa hyvän pohjan kampauksille. Aamuisin riittää hiusten pöyhiminen jolloin hiuksiin saa uudestaan tuuhean pohjan. Aikaisemmin käytin "Volumemaster" rautaa, joka tekee ns. kreppikiharan hiuksen tyveen. Kreppaukset kuitenkin näkyivät aina jostain kohdasta, mikä alkoi ärsyttämään. Hiuspuuteri ei myöskään rasita tukkaa samalla lailla kuin rauta.






Aussien hiushoitotuotteet:




Mikään ei tuoksu paremmalta kuin Aussien shampoot ja hoitoaineet! Jokaisessa tuotteessa on oma tuoksu ja mulla onkin vaikeuksia olla hamstraamatta niitä kaikkia... Tällä hetkellä kaapista löytyy tällaiset tuotteet:

Frizz miracle shampoo poistaa hiuksista pörröisyyttä ja sähköisyyttä. TOIMII! Mun tulee tästä shampoosta mieleen ne siniset jääkarhukarkit joita on fazerin parhaat karkkipussissa.:) Shampoo on siis ihanaa vaaleansinistä ja tuoksuu karkkimaiselta.

Take the heat hoitoaine toimii jonkinlaisena lämpösuojana hiuksissa ja korjaa vaurioituneita hiuksia. Tämän tuoksua en osaa oikein arvioida, mutta perus Aussie kamaa se on :) Tämä on kylläkin jäänyt multa nyt käyttämättä sillä en tarvitse lämpösuojaa. Mun hiustenhoitorutiineihin kuuluu nykyään se, että annan hiusten kuivua joka kerta itestään, enkä käytä hiuksiin mitään muotoilurautoja/föönejä.

Mun ehdoton lemppari näistä kolmesta on Luschiously light 3 minute miracle reconstructor deep conditioner (vitsit mikä nimihirviö!). Tämä tuoksuu jotenkin vähän kirsikkaiselta jonka takia menin siitä ihan sekaisin- kirsikkatuoksut on ehdottomasti mun heikoin kohta..
Tätä kun siis laittaa hiuksiin pariks minuutiks niin saa silosen tukan. Selvittää myös kaikki takut mun hiuksista ilman repimistä (paitsi niitä ikävän kuuluisia afrokiharoita.. )

Tässäpä ne tärkeimmät!

6 kommenttia:

  1. Aussien tuotteet <3
    Mun pitäis vissiin kans hankkia jotain hiusöljyä koska hiukset näyttää just tolta before-kuvalta ja oon luullu et se on normaalia :D

    VastaaPoista
  2. No kannattaa, toi on aika nopee tapa saada tukka kuosiin :)

    VastaaPoista
  3. http://cccake.blogspot.com/

    Vink vink, menee muuten blogit sekasin kun on kaksi samasta aihepiiristä samalla nimellä. :) En tarkoita pahalla, vaan vinkkin vaan. :)

    VastaaPoista
  4. Katsos vaan, en ollut huomannutkaan että sama blogin nimi oli jo käytössä! :(

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista