tiistai 21. helmikuuta 2012

Lisää Marimekkoa

Mä olen perinteisesti saanut joulupukilta jotain Marimekkoon liittyvää (kuten edellisessä postauksessa esiintynyt Tee oma Marimekkosi-kirja). Parina peräkkäisenä jouluna sain siis lahjakortit, jotka käytin kyseiseen liikkeeseen. Koska Marimekon vaatteet on kovin hintavia, en raaski niitä itse ostaa. Siksipä onkin ollut ihana kerran vuodessa päästä valitsemaan haluamansa vaate, joka kestää aikaa. Omistan edelleen äidin vanhoja Marimekon paituleita, jotka on siis kulunut sopivasti pumpulinpehmeäksi. Ne on hankittu 70-80 luvuilla ja ovat edelleen ehjiä. Todellakin toivon, että mun omat Marimekon vaatteet on ehjiä vielä 30 vuoden päästä! Halusin esitellä tähän asti kertyneitä Marimekon aarteita:



Tässä siis ensimmäinen hankintani Marimekolta. Mekon nimeä en valitettavasti pysty muistamaan. Mekko on varsin erikoisen mallinen, ja mulla kesti tovi tottua siihen. Mekko on siis vahvasti A-kirjaimen mallinen, mutta sen helmassa on kiristysnauha, jolla sen saa pallon muotoiseksi. Tämä mekko on ehkä kuitenkin tehty pitkälle ja hoikalle vartalotyypille, koska jos laitan sen pallonmuotoiseksi päälleni, näytän ihan pieneltä mustikalta. Ei siis hyvä lookki.. Niinpä olen käyttänyt mekon kanssa vyötä, jolla sen saa kurottua fiksunnäköiseksi. Mekossa on myös korkea käännettävä kaula-aukko, joten mekko on todellakin monikäyttöinen!. Olen pitänyt tätä mekkoa mm. talvijuhlissa, joissa asustin sen juhlavaksi asusteilla ja kampauksella. Mekko soveltuu kuitenkin myös ihan arkikäyttöön, varsinkin suurien taskujensa ansiosta jotka on mulle välttämättömyys. Samaa mekkoa olisi saanut myös mustavalkoisena, mutta koska kyseisessä myymälässä niitä ei ollut niin päädyin hankkimaan värin, jota yleensä vihaan. Onneksi hankin sen, sillä vaatekaapistani ei löydy mitään muuta tämän väristä ja se jo itsessään tekee siitä erikoisen. 




Tässä Marimekon Sirkus neule. Se on maailman pehmeintä ja paksuinta neulosta ja siksi tällä hetkellä mun lempineule. Ihanaa siinä on suuri kaulus ja sen kääntöpuoli. Neule on siis toiselta puolelta samaa kuviota, mutta vastaväreillä:

















Neule on malliltaan aika lyhyt, mikä on hyvä koska muuten hukkuisin kyseiseen paitaan. Voi kunpa näitä valmistettaisiin kaikissa sateenkaaren väreissä!




Viimeisenä on karkeasta villasta valmistettu taskullinen tunika, jonka ostin viime joulun jälkeen. Valitettavasti en ole päässyt käyttämään sitä vielä kertaakaan, sillä mun atooppinen iho meni aivan sekaisin kyseisestä materiaalista. Ei auttanut vaikka puin alle poolopaitaa, sillä materiaali pistelee poolon läpi. Harmi, sillä kyseinen tunika olisi ollut aika nappihomma näille koville pakkasille. No, ehkä sitten ensi talvena?




5 kommenttia:

  1. Sulla on tositosi ihana tyyli ja oot nätti ku mikä, tykkään paljon! :)

    VastaaPoista
  2. kivan olonen tää sun blogis, sulla on aivan älyttömän kiva tyyli!:)

    aukkau.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. sul on tosi nätit hiukset !! =) oi että.

    VastaaPoista